PIS i AIS usluge – zašto ih svaka moderna tvrtka treba?

Bespapirno poslovanje brzo je, snažno i jako uletjelo u sva poslovna područja. Kompletna digitalizacija olakšala je zamorne zadatke mnogih djelatnosti, a tvrtke koje se mogu i žele prilagođavati novim trenovima i potrebama tržišta, danas na njemu i opstaju. Kao pomoć u dosezanju željenih ciljeva, prošle godine predstavljene su PIS i AIS usluge. Čemu služe i zašto pomažu optimizirati poslovanje, saznajte u nastavku.

Razumijevanje PIS i AIS usluge

Ponekad skraćenice zvuče obeshrabrujuće, no PIS i AIS usluge su vrlo jednostavne za razumijevanje, a još jednostavnije za korištenje. Obje su namijenjene za poslovanja koja izdaju i primaju elektronske račune te koriste poslovni softvere, odnosno ERP sustav za kontrolu poslovnih procesa.

Usluga iniciranja plaćanja (PIS) i usluga informiranja o računu (AIS) predstavljaju važne alate za moderno poslovanje svake tvrtke. Omogućuju automatizaciju plaćanja i ažuriranje financijskih podataka, integrirajući ih s poslovnim softverima poput Microsoft Dynamic 365 Business Central sustava.

Payment Initiation Service

PIS stoji za Payment Initiation Service i omogućuje plaćanje e-računa izravno iz ERP sustava koji tvrtka koristi. Što to znači u praksi? Eliminaciju tradicionalnih načina plaćanja poput kreditnih kartica ili ručnih bankovnih prijenosa!

Umjesto da nakon zaprimljenog e-računa morate otvarati neku drugu poslovnu aplikaciju, stvarati platni nalog i ručno upisivati podatke u Internet bankarstvo, uz PIS izravno iz ERP-a stvarate nalog za plaćanje te plaćate račun brzo i jednostavno.

PIS usluga i MD 365 Business Central sustav

Jedan od najpoznatijih sveobuhvatnih ERP sustava u svijetu je Microsoft Dynamic 365 Business Central. Kao moderno rješenje namijenjeno malim, srednjim i velikim tvrtkama, ovaj sustav podržava procese financija i računovodstva, prodaje, marketinga, skladišnog poslovanja, upravljanje projektima i osigurava pristup podacima s bilo kojeg mjesta. Sada je moguće povezati i PIS uslugu sa Business Central sustavom! Kako? Uz pomoć jedinstvenog modula PIS/AIS koji je integriran sa sustavom ePlati. Saznajte više ovdje.

Uz ovu automatizaciju plaćanja smanjuju se mogući operativni rizici i ljudske greške, dolazi do velike uštede vremena, povećava se ažurnost jer sam proces plaćanja traje puno brže, no istovremeno je svako plaćanje jasno evidentirano.

Account Information Service

Dok PIS omogućuje izravno plaćanje, AIS omogućuje ažurno praćenje promjena na poslovnom računu. Drugim riječima, dohvaćanje informacija o trenutnom stanju računa.

Zaboravite preuzimanje i knjiženje bankovnih izvadaka za prethodni dan. Nema više ulaženja na Internet bankarstvo da biste provjerili što se događa. Uz AIS, svaka se uplata ili isplata automatski dohvaća i omogućuje cjeloviti prikaz transakcija iz poslovnog softvera.

Bolji pregled financijskog poslovanja, osim što smanjuje brige, omogućuje i bolje upravljanje poslovanjem. Naime, pravodobne informacije o promjenama na računu dopuštaju brže reakcije, pa tako možete imati bolje odnose s klijentima, sačuvati likvidnost, isporučivati robu odmah po uplati i imati veći nadzor nad cijelim procesom.

AIS usluga i MD 365 Business Central sustav

Pomoću AIS-a možete direktno iz MD365 Business Central sustava pokrenuti sigurno preuzimanje podataka o bankovnim računima. Glavna prednost AIS-a je što pruža ažuran, trenutni pregled stanja financijskih podataka s različitih računa na jednom mjestu. Ovo pojednostavljuje financijsko upravljanje i pruža cjelovit pregled financija uz veću kontrolu.

Prednosti PIS i AIS usluga za poslovanje

 

PIS AIS
Brži postupak plaćanja Trenutni pregled stanja računa
Bolje iskustvo za zaposlenike Smanjeni administrativni troškovi
Ušteda vremena Lojalnost klijenata
Smanjenje ljudskih grešaka Jednostavnije donošenje odluka
Bolja likvidnost Brže reagiranje
Manje rizika Nadzor više bankovnih računa

Integracija PIS i AIS usluga s Microsoft Dynamic 365 Business Central sustavom omogućuje tvrtkama da uživaju u prednostima bespapirnog poslovanja i potpune digitalizacije.

Osvajanje modernog tržišta

PIS i AIS usluge nude tvrtkama mogućnost optimizacije poslovanja kroz brže, sigurnije i efikasnije plaćanje i praćenje financijskih transakcija. Njihova integracija s modernim poslovnim softverima pruža tvrtkama konkurentsku prednost i omogućuje im da se prilagode zahtjevima suvremenog tržišta.